Het Repaircafé

Op iedere eerste vrijdag in de maand is er het Repaircafé. Jullie zijn allemaal weer welkom in de Moerkoal in Middelrode om iets te laten repareren. En dat doen we op elke eerste vrijdag van de maand en we starten om 9.30 uur en eindigen om 12.00 uur. Kom liefst direct om 9.30 uur want dan heb je het meeste kans dat er voldoende tijd is om je reparatie uit te voeren. Dus als er iets kapot is dan gaan wij voor jullie aan de slag.

We zijn niet alleen op zoek naar spullen om te repareren maar ook naar een paar mensen die ons kunnen helpen bij het repareren van spullen. Ben je goed in of heb je affiniteit met elektronica, elektra, meubilair of in het maken van mechanische apparaten of klokken. Of ben je misschien gewoon een handige Harrie. Kom dan eens kijken en wellicht vind je het leuk om samen met anderen dingen te maken. Het is elke 1e vrijdag van de maand en na afloop drinken we met onze vrijwilligers gezellig een kop koffie of thee.

In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafé hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee. En het meeste van wat wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel van harte welkom.

Iedereen wordt gevraagd om de spullen die ter reparatie aangeleverd worden thuis eerst helemaal goed schoon te maken. Zaken die niet schoon zijn kunnen niet aangenomen worden en moeten dus weer mee terug naar huis.

De foyer van de Moerkoal is gewoon geopend voor een kopje koffie en als je wilt met iets lekkers erbij. 

Op deze vrijdagmorgen is ook de Dorpstafel weer aanwezig in de Moerkoal. Er kan dan een praatje worden gemaakt en om raad gevraagd worden en natuurlijk kun je ook weer puzzels ruilen.