Wandelen met Arie

(Door Truus Wagenaar)

Dinsdagmorgen 11.00 uur sluit ik aan voor de koffie bij de wandelclub van Arie.

De wandelclub op dinsdagmorgen is ontstaan in 2021. De toenmalige coördinator van de Moerkoal vroeg aan Arie of hij iets wilde betekenen en wat voor activiteit hij zou willen. Arie gaf toen aan dat hij van wandelen hield.

Na dat de vrouw van Arie, Mieke, was overleden,( samen wandelden ze ook veel), was hij op zoek naar invulling nadat hij jarenlang intensief mantelzorger was geweest. Arie is geboren in Delft en woont sinds 1 februari 1978 in Berlicum. En is als vrijwilliger bij verschillende organisaties en activiteiten betrokken.

Elke dinsdagmorgen klokslag 10.00 uur vertrekt de wandelclub vanuit De Moerkoal voor een wandeling van een uur tot vijf kwartier. Het tempo ligt laag en er wordt regelmatig stil gestaan en op elkaar gewacht.

Iedereen mag aansluiten en welke richting ze uitgaan wordt ter plekke door Arie bepaalt. De deelnemers hebben verschillende reden om een uurtje in de week met deze groep te gaan wandelen. Voor de een is het om mensen te leren kennen in Berlicum en Middelrode voor de ander is het om op een rustige manier in de buitenlucht met elkaar in beweging te zijn en voor de gezelligheid. Weer iemand anders is gevraagd door een schoonzus en zo is er een groep ontstaan van mannen en vrouwen tussen de zes en tien deelnemers.

En als een van de deelnemers ook nog alle in en outs van de omgeving kent is het ook een leerzaam uurtje. Vooral het dynamisch beekdal is in trek. De omgeving van de gemeanderde AA, Seldesate en kasteel Heeswijk vinden de wandelaars erg prettig.

Na de wandeling is er een welverdiend kopje koffie en wordt er nog een half uurtje nagebuurd. Dit koffiemoment is ook een belangrijk en gezellig onderdeel van deze activiteit waardoor er contacten ontstaan met elkaar buiten dit wandel moment.

Er is nog wel een probleem, de naam van de wandelgroep. Suggesties zijn "de trage wandelaars", "de rustige wandelaars", maar het zal wel bij "wandelen met Arie" blijven, is ook het meest toepasselijk.

Dit alles is gratis , buiten het kopje koffie dat ieder voor zich betaalt.