Vrijwilligers zijn onbetaalbaar 

(Door Mayke van Gaal en Dian Versteden)

Medio juni 2023 zaten Dian en ik (Mayke) te kletsen over de geweldig goed bezochte en gezellige activiteiten/evenementen van de afgelopen tijd. Wat beseffen wij ons goed dat dit niet zo succesvol zou zijn zonder alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Ze doen dit onbetaald in hun vrije tijd en dat ook nog eens met een grote glimlach.

Het Eetpunt was voor de 100ste keer bij elkaar om te genieten met elkaar van het gezellig samen aan tafel eten en mensen te ontmoeten. Deze vrijwilligers organiseren dit samen al 10 jaar lang. Het repair-café heeft binnenkort ook een jubileum moment, namelijk de 100ste keer. In deze groep vrijwilligers zijn enkelen al vanaf het begin actief en er komen nog steeds nieuwe bij. Ze klussen, hobbyen en lachen wat af samen. De activiteitenmiddag op dinsdag wordt naast een vaste kracht ondersteund door vrijwilligers die helpen met de activiteit, klaarzetten van de ruimte, drankjes schenken en niet te vergeten de tijd hebben om met de gasten in gesprek te gaan om ze een fijne middag te bezorgen.

Voor de opbouw en het klaarzetten van de zalen voor activiteiten zijn wekelijks een aantal vrijwilligers actief en beschikbaar, zodat de gastvrouwen dit niet alleen hoeven aan te pakken. Zo waardevol. Vele handen maken licht werk en het is ook een stuk gezelliger. Ook zijn er een aantal klusjesmannen die doordeweeks klaarstaan om kleine en soms ook grotere projecten aan te pakken. Misschien heb je er wel eens eentje op het dak zien staan om al het blad te verwijderen. Dinsdags loopt er altijd een groepje wandelaars een ronde. Naderhand een bakkie en ze zijn weer bijgekletst, maar ook nog eens actief geweest. Ook hebben we een heuse ict-specialist rondlopen die er onder andere voor zorgt dat de Nieuwsbrieven verstuurd worden en de site up-to-date is.
 
Werkgroep activiteiten bestaat nu ongeveer een jaar en zij hebben inmiddels al een paar keer een kledingruilbeurs voor dames en kinderen, maar ook festiviteiten zoals Kerstmarkt, Pietenmiddag en Carnaval opgezet. Binnenkort een kofferbaksale en pleinfeest. Een paar uit deze groep helpen ook mee met barwerkzaamheden. Deze vrijwilligers zorgen voor extra reuring in het dorp. 


Niet te vergeten de grote evenementen zoals avond4daagse, Sylvesterloop, oranje receptie, Muziek op het Plein en Zingen onder de boom. Tijdens de opbouw en afbouw naderhand zetten vrijwilligers zich in en tijdens het evenement draait het op volle toeren met ook weer vrijwilligers. Biertje tappen, chips verkopen, oberen zijn een paar van hun taken. Er is een vrijwilligers what’s app groep waarin Dian regelmatig om hulp vraagt en zo naast 1 van de gastvrouwen altijd extra vrijwillige handen geregeld krijgt. Het is leuk nieuwe mensen te ontmoeten, een praatje te maken en samen aan de slag te gaan.

De gastvrouwen en het bestuur van de Moerkoal zijn ontzettend blij met al deze vrijwilligers die steeds weer klaarstaan om er met elkaar een succes van te maken. Het is vaak hard werken dat beseffen wij heel goed en we willen middels dit stukje onze waardering extra laten blijken.
  
Dorpshuis de Moerkoal zorgt voor reuring in ons mooie Middelrode dankzij alle vrijwilligers, de gastvrouwen en het bestuur. Wat zijn wij hier trots op! 


Liefs Dian en Mayke

Hieronder foto's van een aantal vrijwilligers, gastvrouwen en bestuursleden van Dorpshuis de Moerkoal. Als je ook leuk vindt om bij ons te komen helpen dan kun je je als vrijwilliger aanmelden via de onderstaande link.

vrijwilligers gezocht