Samen stampot eten - 7 februari 2023

Om 16 uur had ik met Dian afgesproken om de tafel te dekken voor de ongeveer 13 gasten die wij kregen rond half 5 om met elkaar in de warme huiskamer van de Moerkoal een kleine hap te eten. Dian had samen met Samen van Start al voorbereidingen getroffen in de keuken en het rook er heerlijk. Stamppot met rookworst.

Op initiatief van de gemeente Sint-Michielsgestel hebben alle dorpshuizen mogen nadenken hoe ze iets kunnen betekenen naar in het bijzonder de bewoners die last hebben van de energiekosten. In overleg met betrokkenen van de Moerkoal hebben wij aangegeven overdag koffie en thee aan te bieden (als de Moerkoal open is) en op dinsdagmiddag een kleine hap.

Vorige week was de stamtafel al aardig gevuld met meer dan 10 gasten. Het bleek een succes. Samen eten, samen lachen, samen kletsen en er werd zelfs een gedicht voorgedragen. Vandaag sloten ook wethouder Bert van Druenen en zijn vrouw aan. Het was een volle tafel en de borden werden smakelijk leeg gegeten.

Volgende week is het Valentijnsdag en er werd al over gespeculeerd. Wat zullen we dan voorgeschoteld krijgen? Zullen we een romantische tafel indekken voor 1 van de vrouwelijke gasten die misschien een vriend vraagt mee te komen eten? Misschien kunnen wij een romantisch gedicht voordragen?

In de Carnavalsvakantie hebben we geen kleine hap op dinsdagmiddag, maar voorlopig de andere dinsdagen wel. Voel je niet geremd om te komen. Dat vinden wij keigezellig. Kijk ook of je buren zin hebben een keer mee te komen en aan te schuiven. We eten rond half 5 en het duurt een uurtje.

Verder is er op de andere momenten ruimte om te werken, huiswerk te maken, een spelletje te spelen of te luisteren naar een muziekje. Wij zorgen dat de huiskamer behaaglijk is en er altijd een moment is voor een praatje.