Interview met Theo Verhagen

Mayke van Gaal heeft het plan opgevat om de komende tijd gastvrouwen, bestuursleden en vrijwilliggers te interviewen. Als eerste heeft zij een gesprek gehad met Theo Verhagen, bestuurslid en technisch medewerker van Dorpshuis De Moerkoal.

In dit stukje laat Mayke jullie kennismaken met Theo Verhagen, al 17 jaar bestuurslid van de Moerkoal.

Theo is geboren in Berlicum, maar inmiddels al 34 jaren woonachtig in Middelrode aan de Zandstraat samen met José. Ze hebben 2 zonen, 2 dochters en 8 kleinkinderen.

40 jaar lang is hij werkzaam geweest in de ICT wereld (vooral banken & verzekeringen). Vanwege een reorganisatie heeft hij destijds andere stappen gezet en is hij zijn eigen klusbedrijf begonnen. Daarnaast vindt hij het fijn om rondom huis bezig te zijn. Beesten, tractor, motoren en er op uit met de camper. Hij is in het bezit van een motor die net zo ‘oud’ is als Theo en deze probeert hij te onderhouden en werkend te houden.

Theo is al 17 jaar bestuurslid. Het bestuur bestond eerst uit leden van de judovereniging en het dorpshuis (gebruikersorganisatie). Langzaamaan zijn de judoleden eruit gegaan en werd het een eigen bestuur. Vooral het stuk faciliteit en technische zaken zijn Theo’s onderdelen. Judozaal, binnenplein, aanbouw, dak etc. Overal werkt hij aan mee, denkt hij over na en voert hij mee uit.

De reden waarom Theo zo actief is en zich ingezet heeft, is dat hij het belangrijk vond (en nog steeds vindt) dat Middelrode een dorpshuis bleef houden. Hij is trots op hoe wij met verbouwingen omgaan en onderhoud verrichten. Dit door ook vrijwilligers in te zetten en zo te besparen. 

Op de foto zie je Theo op 1 van zijn favoriete plekken in de Moerkoal. Een andere plek had ook bij de verwarmingsketel of op het dak kunnen zijn. Daar is hij ook regelmatig te vinden