Inloop Bakkie Verslag - 20 januari 2023
(door Mayke van Gaal)

Een dag waarop je eigenlijk lekker bij de haard of verwarming gaat zitten met een warme chocomel en wat lekkers. Filmpje aan of een dik boek op schoot. Echter besloten vele bewoners uit Middelrode en Berlicum wat anders te gaan doen. Toen ik rond 10:30 uur de Foyer van De Moerkoal binnenliep voor een bakkie na een heerlijke wandeling in de sneeuw was ik er niet alleen.

Er waren 5 dames die aan het kaarten waren. Zij zitten er wekelijks en naderhand lunchen ze nog samen. 

In de biljarthoek waren 3 heren aan het libre in opperste concentratie.

Vooraan zaten 4 dames van de Liederentafel die hard aan het werk waren om de liedbundels weer actueel te maken. In de Kölleke zaal 2 heren die de voorbereidingen aan het treffen waren voor de avond. Tafels, stoelen en aankleding van de zaal voor de Liederentafel die ’s avonds plaatsvond.

1 dame liep binnen om op te warmen van een rondje markt. Ze pakte de krant erbij en genoot van een warme Cappuccino. Al snel sloten er 5 heren aan die wekelijks aan de stamtafel zitten om elkaar bij te praten over wat er allemaal speelt op de wereld, maar ook in onze mooie Mirroi. Ik moest goed mijn best doen om dit ‘dialect’ te volgen. Ze praatten best ‘plat’. Meer info vind je op de website: Gezellig Samenzijn

Tussendoor zocht Samen van start (groepje die allerlei klussen doet op vrijdagochtend) nog een tafeltje om uit te rusten na het schoonmaken en hun klusjes die ze wekelijks doen. Gelukkig was er nog een tafel vrij….

Nu begrijpt u misschien wat meer waarom de Foyer van De Moerkoal ook wel de Huiskamer van Middelrode wordt genoemd. Ook u bent van harte welkom binnen te lopen voor een drankje of sluit gezellig aan bij de koffieochtend.