Activiteiten 1e week mei 2023
(Door Mayke van Gaal)

** Als je op Internet zoekt naar wat een dorpshuis doet, lees je het volgende: Dorpshuizen zijn openbare ontmoetingsplaatsen voor de dorpsbewoners. Ze hebben een sociaal-culturele functie, bieden onderdak aan het verenigingsleven en dragen zo bij aan de sociale cohesie. **

Zo hebben we in de eerste week van mei weer een aantal activiteiten georganiseerd waar dit uit bleek. Op dinsdag met een groep samen eten en keuvelen. Samen is een stuk gezelliger. Op vrijdag een gezellige borrel met kidsvertier. Blije kindersnoetjes en borrelende ouders/opa's/oma's/dorpsgenoten die op hun gemak konden kletsen en met elkaar kennismaken. Zaterdags een dameskledingruil waar door meer dan 30 dames uit de buurt kleding ingeleverd werd en er bijna 20 terugkwamen om weer iets uit te zoeken. Ze gaven elkaar tips en probeerden setjes kleding uit die ze normaal niet zouden kiezen.

Daarnaast nog alle verenigingen, koren en andere gebruikers die op verschillende momenten gebruik maken van de zalen. Mooi om vrijwilliger te zijn bij dit sociale dorpshuis en met alle actieve vrijwilligers & gastvrouwen dit samen voor elkaar te krijgen. Dat besef ik me heel goed al terugblikkend op deze week.

Hieronder zie je een aantal foto's van de activiteiten in deze week.