Benefietconcert Alzheimer - Vrijdag 28 juni 2024
(met pianist Christian Gilissen)

Op vrijdagavond 28 juni speelt pianist Christian Gilissen in Dorpshuis de Moerkoal. Dit keer voor het goede doel: Alzheimer Nederland. Om 20.00 uur gaan de deuren open en het duurt tot ongeveer 22.00 uur. 

Christian is 13 jaar oud en speelt niet alleen voor zichzelf, maar laat iedereen graag klassieke muziek horen zoals Bach en Mozart. Door zijn zomertour afgelopen jaar waar hij verschillende zorglocaties in Nederland en België bezocht, is hij nu op het idee gekomen om een benefietconcert te houden om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. Zijn muziek zorgt vaak voor lichtpuntjes voor de mensen met dementie die houden van (piano)muziek. Momenten waarop misschien herinneringen weer duidelijker aan de oppervlakte komen.

Christian begon op zijn 3de zijn talenten te laten zien en horen toen hij op de pianokruk van zijn ouders klom en eerder gespeelde gehoorde noten in grote lijnen naspeelde. Voor zijn 4de verjaardag wilde hij maar 1 cadeau: Pianoles! Nu zit hij op een internationale school waar hij bepaalde uren vrijstelling krijgt, zodat hij tijd kan besteden aan zijn pianostudie. Hij is aangenomen op de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam waar hij elke zaterdag lessen volgt. Intensief, maar met zijn discipline lukt hem dit allemaal.

Christiaan vraagt voor dit benefietconcert een bijdrage van € 5,00, maar meer mag natuurlijk ook. Ook kunt u alvast doneren via de website 'In actie voor Alzheimer' via de onderstaande link:

Wij vinden het als dorpshuis fijn dat hij wederom contact met ons heeft opgenomen en samen gaan we er een succesvolle benefietavond van maken. Voel je welkom om te komen luisteren en genieten van de prachtige klanken die Christian met ons gaat delen.