Foto's 100ste Repaircafé - 1 september 2023

Vrijdag 1 september vierden wij het 100ste Repaircafé samen met de vrijwilligers en gasten. In 2014 is het repaircafé gestart in de Moerkoal en buiten de Coronajaren hebben ze elke maand gedraaid.

Voor de aanwezigen was er een heerlijke taart geregeld en ze gingen naar huis met een aandenken. Wethouder Bert van Druenen was ook aanwezig om dit speciale moment te vieren. 

Bij het repaircafé geven ze apparaten een 2de kans. Elke eerste vrijdag van de maand kun je binnenlopen vanaf 09.30 uur. In het begin brachten de vrijwilligers vaak gereedschap van huis mee voor de reparaties. Door subsidie en de Lions Club hebben ze inmiddels gereedschap verzameld. Als er onderdelen nodig zijn voor de reparatie moet je deze zelf kopen. Het repaircafé geeft waar mogelijk wel advies. Als iets gerepareerd is, mag je een vrijwillige bijdrage geven. Op de dag zelf zijn er tussen de 10 en 15 vrijwilligers actief in de Köllekezaal. Soms zijn ze met 4 of 5 personen met een project bezig. Ze vullen elkaar aan met de kennis die ze hebben, maar er wordt vooral ook veel gelachen. Het is een heel sociaal gebeuren. Ook komen er leerlingen van basisschool Herman Jozef. Zij leren met het juiste gereedschap apparaten te demonteren. Je kunt ook terecht voor het herstellen van kleding.
 
Loop gerust eens binnen als je nieuwsgierig bent of natuurlijk iets te repareren hebt.