After Summer Party - Zaterdag 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober organiseert de Moerkoal samen met 5 jongeren een After Summer Party voor de jeugd 12 tm 17 jaar oud. Het dorpshuis organiseert vele activiteiten, maar deze doelgroep viel er tot nu toe buiten. Tijd voor actie dus besloot de werkgroep. Al snel werden er 5 jongeren uit het dorp gevonden om mee na te denken over de opzet. Sofie, Floortje, Kiki, Chris en Imke hebben vanaf het begin mee geregeld en nu is het zover en kunnen we entreekaarten gaan verkopen.

We hebben een QR-code gegenereerd voor de verkoop. Deze is te vinden op de flyer of ga naar www.moerkoal.nl. Een kaartje kost 2,50 euro (incl. servicekosten).

Er wordt deze avond geen alcohol geschonken. Binnen is binnen en naar buiten is naar huis. Entree gaat om 20.00 uur open en we sluiten om 24.00 uur. Via onze wijkmakelaar hebben we hulp gekregen om knallend van start te kunnen gaan.

Daag jij je vrienden uit op de surfsimulator of ga jij naar huis met te gekke foto’s van de photobooth? Deze activiteiten zijn gratis. Er staat een frietkar en DJ Martje zorgt voor een lekkere beat! Muntjes zijn 2 euro per stuk (contant of pinnen). Fris kost 1 munt, een mocktail 1,5 en chips/snoep 0,5 of 1 munt. Bii de frietkar kun je contant betalen of pinnen.

Je kunt hieronder direct je ticket(s) bestellen en via iDEAL afrekenen. De kosten bedragen € 2,15 per ticket en dat is inclusief servicekosten en exclusief € 0,35 voor de iDEAL transactie. 

HOE WERKT HET..??

 • Een ticketkoper (bezoeker) ontvangt in de mail een link naar de ticketpagina die toegang geeft tot de ticket(s) met QR-code.
 • Bij de ingang naar de After Summer Party laat je op je telefoon de QR-code zien aan de controleur die deze zal scannen om te zien of je een geldig toegangsbewijs hebt.
 • Elk afzonderlijk ticket (elke afzonderlijke QR-code) is geldig voor één persoon.
 • LET OP: Je krijgt op deze manier eenmalig toegang tot de After Summer Party, dus als je naar buiten gaat is dat om naar huis te gaan en kun je helaas niet meer naar binnen.
Twee Bridgecursussen in De Moerkoal
vanaf 25 en 27 september 2023

Gediplomeerd bridgedocent Leo Geerlink geeft vanaf 25 en 27 september 2023 weer twee bridgecursussen in De Moerkoal in Middelrode. 12 weken achtereen op maandag- en woensdagmiddag om 13.30 uur, met uitzondering van de herfstvakantie. Bijna 3 uur les per middag.

Maandagmiddag, Bridge onder Begeleiding 3. Voor de bridger die theoretisch het niveau van de eerste vier boekjes van Berry Westra aankan. Iedere middag eerst 5 kwartier les, en daarna 8 uitgezochte spellen spelen. Er komen 11 verschillende spellen aan de orde.

Woensdagmiddag. Bridge onder begeleiding 1. Voor de beginnende bridger die de eerste 24 bridgelessen heeft gehad, en verder wil. Eerst 15 minuten herhaling , en daarna 12 spellen spelen onder begeleiding. Ook geschikt voor "jonge" bridgers die de basis beter willen beheersen.

Voor beide cursussen zie ook www.beginmetbridge.nl. De gehanteerde leermethode. 

Nadere informatie en opgeven bij Leo Geerlink, tel 0735033566. 
E-mail geerlink@planet.nl  

Kinderkleding Ruilbeurs - 28 oktober 2023

In navolging van de kinderkledingruilbeurs die in maart plaatsvond in de Kölleke zaal van Dorpshuis de Moerkoal willen we dit keer weer een ruilbeurs voor kinderkleding (in maat 86 t/m 176) organiseren met deze keer herfst/ winterkleding. Zet daarom zaterdag 28 oktober in je agenda!

Dit is na de herfstvakantie gepland dus je hebt nog even de tijd om de kledingkast van je kind(eren) uit te zoeken. Denk voor deze keer ook aan kersttruien, verkleedkleding voor carnaval, snowboots en schaatsen. 

 • Tussen 10.00 en 11.30uur ben je van harte welkom in de Kölleke zaal van Dorpshuis de Moerkoal om de kleding maar ook schoenen van je kind in te leveren. Controleer thuis of de in te leveren kleding geen vlekken of gaten heeft en niet te verouderd is. Maatstaf is ‘Zou ik het mijn kind zelf aantrekken?’. En tot slotte de vraag om kleding die je inlevert alvast op maat te sorteren, dit scheelt ons veel uitzoek werk 😉. 
 • (Lukt het je niet om de kleding op het inlevermoment in te leveren, neem dan even contact op met Dorpshuis de Moerkoal (info@moerkoal.nl of 073-5033050) zodat we kunnen kijken naar andere mogelijkheden) 
 • Voor de ingeleverde items krijg je een tegoedbon met een max van 12 stuks waarvoor je ’s middags tussen 13.30 en 15.00 uur iets uit kan komen zoeken uit de andere ingeleverde items in de Kölleke zaal van Dorpshuis de Moerkoal. 
 • Uit ervaring weten we dat maat 152 t/m maat 176 bijna niet ingeleverd wordt, maar dat daar wel vraag naar is. Bij deze de oproep voor deze doelgroep om kleding in te leveren. Of maak even een afspraak met ons, dan komen wij het ophalen.
 • We organiseren deze ruilbeurs om op een duurzame manier kinderkleding van onze kinderen een nieuw leven geven. Het gaat hierbij ook om iemand anders iets gunnen en blij te maken wat anders nog een seizoen achterin de kledingkast blijft hangen.
 • Ingeleverde items die ’s middags niet meegenomen worden doneren wij aan ‘Jelle van Os – Stichting Tess’. Meer info op: Facebookpagina Stichting Tess
 • De familie van Os zamelt o.a. kleding in voor dolfijnondersteunende therapie bij Stichting Tess voor hun zoon Jelle die met een DNA afwijking is geboren.
 • Deelname en entree zijn gratis.
Pubquiz - Vrijdag 10 november

Meer dan 8 spannende, onverwachte, grappige ronden waarvan ook 1 ronde ‘typisch Mirroi’. Muziekfragmenten, foto's en vragen waarvan de antwoorden op het puntje van je tong liggen. Maar kom je binnen de tijd op het antwoord….. ?

Hoe werkt het precies?
Je geeft je als groepje van 4 of 5 personen op. Individueel opgeven kan ook, dan zoeken wij een passend groepje. Dus regel je vrienden, kennissen, buren, collega’s en schrijf jullie in. De vragen worden per ronde gesteld door 2 quizmasters. Ieder team ontvangt
antwoordformulieren waarop de antwoorden worden ingevuld. Na iedere ronde leveren
de spelers het antwoordformulier van de desbetreffende ronde bij de quizmasters in,
zodat de assistentes de antwoorden kunnen controleren en de scores kunnen bijwerken.

Spelregels
Uiteraard heeft de Pubquiz, net als andere spellen, een aantal spelregels. Allereerst is
het gebruik van mobiele telefoons voor het zoeken van antwoorden of raadplegen van
bijvoorbeeld Shazam verboden. Als onze quizmaster je betrapt, krijg je publiekelijk een
waarschuwing en kost het je een rondje voor de zaak 😉. Bij de 2e waarschuwing moeten we helaas je hele team diskwalificeren.

Inschrijven
Vorm een team van maximaal vijf personen en meld je tijdig aan via onderstaand formulier.
Zorg dat je er op tijd bij bent, want vol = vol. We vragen een bijdrage van 10 euro per team. Hiervoor krijg je wat lekkers tijdens de quiz en zal er een prijs geregeld worden voor het winnende team.

Inschijfformulier Pubquiz

Om te bevestigen dat je de hierboven vermelde spelregels hebt gelezen en hiermee akkoord gaat klik je het vakje hieronder voor AKKOORD aan.

Je inschrijving is pas definitief als je van de organisatie een bevestiging hiervan hebt ontvangen.

Bedankt voor je aanmelding voor de Pubquiz op vrijdag 10 november 2023. Je aanmelding is verzonden en je ontvangt bericht als je inschrijving is geaccepteerd.
Uw bericht kan niet verstuurd worden. Herstel de fouten en probeer opnieuw.
De nieuwe bierkaart is gearriveerd..!! 

Misschien heb je hem al gespot op ons terras of bar. Kom jij binnenkort een heerlijke Rodenbach 0.0 % of speciaal bier van de tap proeven? Je bent van harte welkom..!!

Om voor iedereen een goed biertje te kunnen tappen hebben de medewerkers van jullie favoriete Dorpshuis een tapcursus gevolgd waar je via de onderstaande link het verslag en de foto's kunt bekijken.

ook benieuwd hoe straks
je biertje wordt getapt..??