Afsluiting Avond4Daagse - Vrijdag 7 juni​ 2024

Aanstaande vrijdag is het eindpunt van de avond4daagse wederom bij de Moerkoal. Al jaren een gezellige afsluiting met Dirk den Dekker, deelnemers en alle toeschouwers die de lopers komen ‘inhalen’.

Dit jaar werken wij voor het eerst met kunststof glazen en statiegeld.

Dit is een stuk veiliger voor rondlopende kinderen, duurzamer en het is tegenwoordig een vereiste bij evenementen. Wij vinden het belangrijk jullie hierover vooraf al te informeren. Fris, bier en wijn worden in kunststof glazen geschonken en kosten per glas een halve munt statiegeld extra. Als je de eerste bestelling doet, dan betaal je ‘statiegeld’. Bij een volgende bestelling lever je het glas in en dan ontvang je een nieuwe. Je betaalt dan alleen het drankje. Als je geen bestelling meer doet, dan kun je je lege glas inleveren bij de muntverkoop (binnen) en ontvang je het statiegeldbedrag terug. Tip: je kunt ook wat lekkers uitzoeken ter waarde van een halve munt bij de chips/snoepverkoop.

Het is even wennen voor jullie als gast, maar ook voor de vrijwilligers en gastvrouwen achter de bar. Als er tips of opmerkingen zijn, dan graag naderhand met ons delen, zodat we samen met jullie groeien in het werken met statiegeld bij grotere evenementen.

Succes met wandelen en tot vrijdag. We gaan
er samen een topafsluiting van maken..!! 

56 Zonnepanelen op De Moerkoal..!!

In de laatste week van mei is er op ons dak gewerkt en wel om 56 zonnepanelen te plaatsen.

Op dag 1 de frames en alle panelen werden naar boven gesjouwd. Op dag 2 werden de kabels en de panelen gelegd. Ook werd een nieuwe groep geplaatst. Het was een ‘klikklak’ systeem wat heel makkelijk klinkt, maar of dat zo was? Cees, Antoon, Toon, Theo en Hans (heftruck Steenbergen) bedankt voor jullie inzet. L. Wijnen Elektro bedankt voor de fijne samenwerking.

Laat de zon maar komen..... 🌞.

Zomerbingo JeS - Vrijdag 14 juni 2024

Stichting JeS verzorgt vlak voor de zomervakantie nog een activiteit in Dorpshuis de Moerkoal voor de leerlingen uit Middelrode en Berlicum die in groep 6, 7 of 8 zitten.

ZomerBINGO met veel prijzen, spelletjes, muziek en gezelligheid. Op vrijdag 14 juni van 19.30 – 21.30 uur (inloop 19.00 uur) is de zaal 't Kölleke in De Moerkoal omgetoverd tot een bingozaal.

Het is verplicht om vooraf een kaartje te kopen voor 3 euro en vol is vol. Hiervoor kun je terecht bij Stichting JeS: stichting-jes@hotmail.com.

Laatste Keezenavond - 29 mei 2024

De laatste Keezenavond van dit seizoen zit er op. 16 deelnemers wat voor een heel gezellig geheel zorgde zoals je op de foto kunt zien.

Ontzettend leuk dat deze laagdrempelige manier om samen een gezelschapsspel te spelen zo'n succes is. Wij gaan uiteraard door met deze avondjes richting de winterperiode. Rond november starten we weer en dit zullen we op Facebook, op de site en in onze nieuwsbrief kenbaar maken.

Dank je wel deelnemers voor de gezellige avondjes. Voor ons ook super om te mogen organiseren.

Groetjes Nancy en Mayke

Opknappen Combizaal al bijna klaar..!!

Het pimpen van de combizaal is bijna klaar. Na het nodige schilderwerk is er op dinsdag 21 mei door Lenie en Erna op de tussenwanden behang van de Kleurenfabriek opgeplakt.

Een grote klus en als je kans ziet om de zaal in te lopen, neem gerust een kijkje. Het is prachtig! Binnenkort worden de radiatoren van een andere kleur voorzien en er komt nog een fotobehang.

Theo en José van harte gefeliciteerd met jullie lintje..!!

Op vrijdag 26 april liep José nietsvermoedend rond op het marktplein en maakte ze zelfs een praatje met de chauffeur van de grote gele bus die alle personen ging ophalen die mee naar het gemeentehuis moesten. Theo werd thuis nauwlettend in de gaten gehouden door zijn dochters die stonden te gluren waar hij heen ging. Totdat de gele bus met grote letters: ‘lintjesregen’ bij hun deur stopte …. Dat was een onverwachte verrassing!

Theo is sinds 2005 actief bij de Moerkoal. Hij begon in de bouwcommissie en vanaf 2006 kwam hij in het bestuur en regelt alle facilitaire en technische zaken.  Bij evenementen zoals de Sylvesterloop en Zingen onder de boom, maar ook andere momenten springt hij bij achter de bar. Ook bouwt hij evenementen mee op. Op de eerste vrijdag van de maand is hij de coördinator van het Repaircafé. Afgelopen jaar was dat al voor de 100ste keer. Hiervoor was hij zeer betrokken bij Judoclub Berlicum waar hij de wedstrijdcommissie en toernooiorganisatie mee oppakte. Ook daar lag zijn focus op technische zaken zoals de dojo met materialen en opslag.

Lees ook het interview met Theo uit januari 2023: INTERVIEW MET THEO

José is sinds de start van Stichting de Moerkoal in 2005 actief bij verschillende activiteiten en evenementen. In de keuken of achter de bar. Ze steekt graag haar handen uit de mouwen.
Samen zijn Theo en José bezoekouders van een cliënt van Cello. José regelt allerlei zaken voor hem sinds 1998 en sinds 2005 helpt Theo hierbij mee.

Theo en José wij zijn ontzettend blij jullie in ons midden te hebben. Wat hebben jullie al veel betekend voor de Moerkoal. Hopelijk kunnen wij nog jaren genieten van jullie hulp en kracht.

Informatieavond​ Duurzaam Wonen - 27 juni 2024

Interactieve Informatieavond in de Moerkoal op donderdag 27 juni: Samen naar Duurzaam Wonen in Berlicum en Middelrode.

Op 27 juni organiseert buurtvereniging "De Haashoeve" een interactieve informatieavond over duurzaamheid in De Moerkoal.

  • Onderwerpen zijn o.a.: Woningisolatie, Bespaartips, Subsidies, regelgeving, warmtepompen.
  • Het wordt een interactieve avond met ruimte voor vragen.
  • Afgevaardigden van Gemeente Sint-Michielsgestel, Met elkaar voor mekaar, en Mijn Gemeente Dichtbij zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
  • Kom en leer hoe we samen naar duurzaam wonen kunnen gaan!
  • Aanmelden is niet nodig.
  • Aanvang om 20.00 uur.
Verslag Kinderkledingruilbeurs - 13 april 2024

Dit keer hadden we voor de eerste keer een extra inlevermoment op de vrijdag gepland, kinderen naar school brengen, naar de markt en kleding inleveren. Dit was precies hoe wij het voor ogen hadden en het bleek een groot succes! Voor half negen stonden de eerste ouders al te trappelen om kleding in te leveren en uiteindelijk zijn ongeveer 20 ouders geweest.

Vandaag ging de Kolleke zaal van de Moerkoal om 10uur open en ook toen hebben weer veel mensen ons weten te vinden en van de gelegenheid gebruik gemaakt om kleding maar ook schoenen, zwemkleding, slippers en sportkleding in te leveren. Wij konden gelijk aan de slag om alles netjes te sorteren en op maat te leggen.


Voor half twee stonden er alweer veel mensen met smart te wachten om samen met de kinderen gezellig te ‘shoppen’ en kleding uit te zoeken. Ongeveer 45 mensen zijn gekomen en met een blij gezicht zagen we kinderen en ouders met volle tassen weer vertrekken. Geweldig om te zien.

In het najaar plannen we zeker weer een nieuwe kinderkledingruilbeurs voor de herfst/winter kleding, hou hier alvast rekening mee bij het uitzoeken van de kledingkasten.

Stichting Jelle Dol-fijn is na afloop de restanten op komen halen, dus alles is op een goede plaats terecht gekomen.

DANK voor jullie komst en vrijwilligers dank voor jullie inzet!

Benefietconcert Alzheimer - Vrijdag 28 juni 2024
(met pianist Christian Gilissen)

Op vrijdagavond 28 juni speelt pianist Christian Gilissen in Dorpshuis de Moerkoal. Dit keer voor het goede doel: Alzheimer Nederland. Om 20.00 uur gaan de deuren open en het duurt tot ongeveer 22.00 uur. 

Christian is 13 jaar oud en speelt niet alleen voor zichzelf, maar laat iedereen graag klassieke muziek horen zoals Bach en Mozart. Door zijn zomertour afgelopen jaar waar hij verschillende zorglocaties in Nederland en België bezocht, is hij nu op het idee gekomen om een benefietconcert te houden om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. Zijn muziek zorgt vaak voor lichtpuntjes voor de mensen met dementie die houden van (piano)muziek. Momenten waarop misschien herinneringen weer duidelijker aan de oppervlakte komen.

Christian begon op zijn 3de zijn talenten te laten zien en horen toen hij op de pianokruk van zijn ouders klom en eerder gespeelde gehoorde noten in grote lijnen naspeelde. Voor zijn 4de verjaardag wilde hij maar 1 cadeau: Pianoles! Nu zit hij op een internationale school waar hij bepaalde uren vrijstelling krijgt, zodat hij tijd kan besteden aan zijn pianostudie. Hij is aangenomen op de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam waar hij elke zaterdag lessen volgt. Intensief, maar met zijn discipline lukt hem dit allemaal.

Christiaan vraagt voor dit benefietconcert een bijdrage van € 5,00, maar meer mag natuurlijk ook. Ook kunt u alvast doneren via de website 'In actie voor Alzheimer' via de onderstaande link:

Wij vinden het als dorpshuis fijn dat hij wederom contact met ons heeft opgenomen en samen gaan we er een succesvolle benefietavond van maken. Voel je welkom om te komen luisteren en genieten van de prachtige klanken die Christian met ons gaat delen.

Wandelen met Arie

(Door Truus Wagenaar)

Dinsdagmorgen 11.00 uur sluit ik aan voor de koffie bij de wandelclub van Arie.

De wandelclub op dinsdagmorgen is ontstaan in 2021. De toenmalige coördinator van de Moerkoal vroeg aan Arie of hij iets wilde betekenen en wat voor activiteit hij zou willen. Arie gaf toen aan dat hij van wandelen hield.

Na dat de vrouw van Arie, Mieke, was overleden,( samen wandelden ze ook veel), was hij op zoek naar invulling nadat hij jarenlang intensief mantelzorger was geweest. Arie is geboren in Delft en woont sinds 1 februari 1978 in Berlicum. En is als vrijwilliger bij verschillende organisaties en activiteiten betrokken.

Elke dinsdagmorgen klokslag 10.00 uur vertrekt de wandelclub vanuit De Moerkoal voor een wandeling van een uur tot vijf kwartier. Het tempo ligt laag en er wordt regelmatig stil gestaan en op elkaar gewacht.

Iedereen mag aansluiten en welke richting ze uitgaan wordt ter plekke door Arie bepaalt. De deelnemers hebben verschillende reden om een uurtje in de week met deze groep te gaan wandelen. Voor de een is het om mensen te leren kennen in Berlicum en Middelrode voor de ander is het om op een rustige manier in de buitenlucht met elkaar in beweging te zijn en voor de gezelligheid. Weer iemand anders is gevraagd door een schoonzus en zo is er een groep ontstaan van mannen en vrouwen tussen de zes en tien deelnemers.

En als een van de deelnemers ook nog alle in en outs van de omgeving kent is het ook een leerzaam uurtje. Vooral het dynamisch beekdal is in trek. De omgeving van de gemeanderde AA, Seldesate en kasteel Heeswijk vinden de wandelaars erg prettig.

Na de wandeling is er een welverdiend kopje koffie en wordt er nog een half uurtje nagebuurd. Dit koffiemoment is ook een belangrijk en gezellig onderdeel van deze activiteit waardoor er contacten ontstaan met elkaar buiten dit wandel moment.

Er is nog wel een probleem, de naam van de wandelgroep. Suggesties zijn "de trage wandelaars", "de rustige wandelaars", maar het zal wel bij "wandelen met Arie" blijven, is ook het meest toepasselijk.

Dit alles is gratis , buiten het kopje koffie dat ieder voor zich betaalt.

Bridgeles voor de gemiddelde bridger
van 25 september t/m 18 december 2024

Methode: Begin met Bridge 2, De Verdieping (8e druk)

Geschikt voor degenen die minimaal:
- Begin met bridge 2, De verdieping, de eerste helft hebben gehad,
- (of vergelijkbaar de eerste drie boekjes van Berry Westra), en/of
- na enige jaren spelen hun niveau willen verbeteren, door de basis voor 100% te gaan beheersen. En nieuwe elementen willen leren.

Onderwerpen: ​de herbieding van de bijbieder, semi-forcing handen, slembiedingen, tegen(tussen)bieden, tegenspelen, uitkomen, signaleren, de derde hand, de tweede hand, honneur op honneur. Tot slot een wedstrijd. De tweede helft van het lesboek Begin met Bridge 2, De Verdieping, wordt in 12 lessen gegeven.

Data:  12 lessen van 3 uur op woensdag, van 13.30 tot 16.30 uur. Van 25 september tot en met 18 december 2024. (Niet op 23 oktober).

Plaats: De Moerkoal, de Voorzaal, Driezeeg 20, 5258 LE Middelrode.

Docent: Leo Geerlink (gediplomeerd bridgedocent)

Kosten: euro 110,-- voor de 12 lessen.
Het boek kost euro 13,--.
Besteld via de docent krijgt u de laatste (8e) druk.

Inlichtingen: telefonisch 0735033566 of e-mail geerlink@planet.nl

Opgeven: bij de docent per e-mail (geerlink@planet.nl) met uw contactgegevens (NAW, tel, e-mail). Tevens aangeven of de docent voor u het boek zal bestellen. De betaalgegevens ontvangt u bij de bevestiging van uw deelname.

Pleinfeest - Zondag 18 augustus 2024

Op zondag 18 augustus organiseren Dorpshuis de Moerkoal en Verhuur Rock on Hill een pleinfeest op het Beukplein in Middelrode. Het programma duurt van 14.00 - 20.00 uur.

Misschien ben je vorig jaar ook geweest en herinner je je nog de plensbuien en de rit van Max Verstappen? De sfeer was geweldig dus op naar de 2de editie. Dit jaar schijnt de zon en staat niks je in de weg om even op te lopen of te fietsen naar het plein voor de kerk in Middelrode.

De mannen van Buzz Off Classics speelden in een ver verleden keiharde rock en metal covers, maar ja …. ze zijn geen 18 meer dus zijn ze een andere weg ingeslagen! Vanaf 60’s t/m nu hebben ze een breed scala aan classics. Van Stones naar Mink deVille en van The Cure tot aan Linkin Park etc.etc. Het vliegt dus alle kanten op, maar …. Wel GEZELLIG!!! Feestej gegarandeerd.

DJ Marcel V zorgt dat het geen minuut stil zal zijn tussendoor en draait gezellig door. Voor velen een bekende DJ uit het mooie Mirroi.

Fantastisch dat we dit wederom dankzij vrijwilligers die zich deze dag gaan inzetten mogelijk kunnen maken. De voorbereidingen lopen dus nu alleen nog duimen voor mooi weer.

De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Kom jij ook gezellig een drankje doen om de zomervakantie af te sluiten?  

De mannen van Buzz Off Classics speelden in een ver verleden keiharde rock en metal covers, maar ja …. ze zijn geen 18 meer dus zijn ze een andere weg ingeslagen! Vanaf 60’s t/m nu hebben ze een breed scala aan classics. Van Stones naar Mink deVille en van The Cure tot aan Linkin Park etc.etc. Het vliegt dus alle kanten op, maar …. Wel GEZELLIG!!! Feestje gegarandeerd.

DJ Marcel V zorgt dat het geen minuut stil zal zijn tussendoor en draait gezellig door. Voor velen een bekende DJ uit het mooie Mirroi.

Fantastisch dat we dit wederom dankzij vrijwilligers die zich deze dag gaan inzetten mogelijk kunnen maken. De voorbereidingen lopen dus nu alleen nog duimen voor mooi weer.

De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Kom jij ook gezellig een drankje doen om de zomervakantie af te sluiten?  

ACTIVITEITEN
activiteiten
junI 2024
volgende repair café
op vrijdag 7 juni 2024
liederentafel verplaatst
naar vrijdagmiddag
elke dinsdagmorgen:
wandelen vanuit de moerkoal
gezellig samenzijn op
dinsdag en/of vrijdag